X
OPRAVDU CHCETE ODEJÍT?
Máte jakékoli otázky z oblasti školení a certifikace Projektového řízení
Pravidelně budeme pro vás vysílat bezplatné Webinaře na různá témata na kterých budete moci klást jakékoliv otázky. Kromě toho realizujeme i školení PRINCE2 formou webinářů.
Odpovíme na vaše otázky



Hledat ve videích


video kategorie >> Řížení přechodu mezi etapami >> Řízení přechodu mezi etapami - shrnutí

Řízení přechodu mezi etapami - shrnutí

Řízení přechodu mezi etapami (Managing a Stage Boundary)
Účel :

Účelem  procesu Řízení přechodu mezi etapami je zajistit, aby Projektový výbor dostal dobré informace, na základě kterých bude umět přijmout dobré rozhodnutí o životaschopnosti projektu. Jestliže se v procesu vytváří Plán výjimky, má tentýž účel, ale budou se muset vzít v úvahu spíše informace ze Zprávy o výjimce jak ze Zprávy o konci etapy.

Cíl :

Cílem je ujistit Projektový výbor, že se etapa ukončila úspěšně a v další etapě bude schopno dodat tu část plánu projektu, která je pro tuto etapu naplánovaná.

Zahrnuje to cíle poskytnout informace o ukončení současné etapy (nebo k dnešnímu dni pro případ výjimky), současném stavu projektových dokumentů - zejména Zdůvodnění projektu a Plánu projektu, současném stavu ohledně rizik a identifikovaných ponaučení.

Na konci každé etapy budou změny, které se budou muset zohlednit, jako jsou změny v projektovém týmu  nebo možná v přístupu k projektu pro jeden nebo více produktů. Tyto změny musí být zohledněny v PID aktualizováním specifických dokumentů, kterých se to týká. Projektový výbor pak může schválit tyto změny, pokud Projektový manažer požádá o schválení pokračování do další etapy.

Aktivity

Proces Řízení přechodu mezi etapami  se obvykle provádí na konci jedné etapy, aby se připravila dokumentace pro následující etapy. Druhou situací je, když se projekt dostane do výjimky (Ad-Hoc rozhodnutí Projektového výboru). Aktivity v obou případech jsou velmi podobné a zahrnují:

  • Aktualizace Plánu projektu - Plán projektu se aktualizuje situací v právě ukončené etapě (takže po současný datum bude Plán projektu na 100% zachycovat co, co se událo v projektu) a zároveň se do plánu projektu zapíší plánované události další etapy.
  • Připravení plánu další etapy - další etapa je plánována na úrovni detailů, aby mohly být dodány všechny plánované produkty. Pokud se proces spustil v důsledku výjimky, plán etapy se nahradí Plánem výjimky.
  • Aktualizování Obchodního případu – Obchodní případ se aktualizuje novými poznatky o přínosech, problémech a rizicích a mohou se aktualizovat i jiné oblasti, pokud došlo během etapy ke změně například nákladů.
  • Zprávu o ukončení etapy - zdokumentuje všechny události, které se udály během předchozí etapy, vyhodnotí etapu z hlediska použití tolerancí, nápravných opatření a řešení problémů a rizik. Rovněž je vhodné vyhodnotit práci projektového týmu a komunikaci.

 

 

[removed][removed] [removed][removed] [removed]// <![CDATA[ var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s[removed].insertBefore(c, s);})(); // ]]>[removed] [removed][removed]

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit.


Bezplatný webinář

Rychlé informace

Školení přes webináře

Jako první v České republice realizujeme školení PRINCE2 pře webináře. Realizujte školení z domova za bezkonkurenční cenu už dnes!

Exam Plus - zkouška Foundation

Zájemcům, kteří nemají čas účastnit se prezenční nebo webinárovej formy školení můžeme nabídnout zrychlené eLearning školení a zkoušku Foundation za výhodnou cenu.

Jsme PRINCE2 Profesionálové

Jako první v České republice máme certifikát PRINCE2 PROFESSIONAL, který dokazuje, že metodiku ovládáme nejen teoreticky, ale i prakticky.

>>>

Novinky

PRINCE2 manuál


Připravili jsme pro Vás druhé vydání dvojjazyč- ného manuálu "Základy metody projektového řízení PRINCE2". Manuál přináší všechny infrormace o metodice PRINCE2 a je vhodný i na školení PRINCE2 Foundation.

Číst víc