X
OPRAVDU CHCETE ODEJÍT?
Máte jakékoli otázky z oblasti školení a certifikace Projektového řízení
Pravidelně budeme pro vás vysílat bezplatné Webinaře na různá témata na kterých budete moci klást jakékoliv otázky. Kromě toho realizujeme i školení PRINCE2 formou webinářů.
Odpovíme na vaše otázky



Hledat ve videích


video kategorie >> Ukončení projektu >> Ukončení projektu - shrnutí

Ukončení projektu - shrnutí

Ukončení projektu Účel:

Při ukončení projektu musí být udělena konečná akceptace Produktu projektu a musí se potvrdit, že cíle uvedené v DNP –(PID - Dokumentace o nastavení projektu) se schválenými změnami, byly splněny. Eventuálně, projekt musí potvrdit, že již nemá v čem přispívat svou existencí, a proto není žádná jiná možnost jen ho ukončit.
Projekt je možné ukončit i v jiné situaci, než je předání všech plánovaných produktů. Toto se nazývá předčasné ukončení projektu. Projekt se obvykle ukončuje předčasně pokud ztratil své odůvodnění.

Cíl:

Cílem ukončení projektu je, aby se ukončil organizovaným a uváženým způsobem, ať už se ukončuje plánovaně nebo předčasně. V případě předčasného ukončení projektu je třeba velmi dobře zdokumentovat důvod, pro který byl projekt ukončen a udělat záznam do Přehledu získaných poznatků.

Aby se to dalo udělat, je třeba zajistit:
  • Produkty jsou akceptovány uživateli
  • Je zajištěna podpora produktů po projektu (převzetí konečným uživatelem)
  • Realizace projektu se prozkoumá vůči základnám (se schválenými změnami. Závěrečné verze dokumentů se porovnají s verzemi vytvořenými v iniciaci projektu)
  • Existuje plán na přezkoumání nerealizovaných přínosů a všechny již zrealizované přínosy jsou zhodnoceny. Plán revize (přínosů) se vytváří v etapě nastavení  a stále se aktualizuje novými poznatky o přínosech.
  • Všechny problémy (otevřené body) a rizika jsou posouzeny, doporučení následných akcí identifikovány a uzavřeny (nebo přeneseny na uživatele Produktu projektu)

V podstatě ukončení projektu vyžaduje uklidit projekt a uzavřít všechny otevřené nebo aktivní dokumenty a systémy. Součástí ukončení projektu je zpracování Zprávy o ukončení projektu a zároveň zdokumentování následujících aktivit (pro uživatele). Z Přehledu získaných poznatků se vytváří Zpráva o získaných poznatcích, která bude sloužit jako zdroj poučení pro následující projekty.

 

[removed][removed] [removed][removed] [removed]// <![CDATA[ var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s[removed].insertBefore(c, s);})(); // ]]>[removed] [removed][removed] [removed][removed]

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit.


Bezplatný webinář

Rychlé informace

Školení přes webináře

Jako první v České republice realizujeme školení PRINCE2 pře webináře. Realizujte školení z domova za bezkonkurenční cenu už dnes!

Exam Plus - zkouška Foundation

Zájemcům, kteří nemají čas účastnit se prezenční nebo webinárovej formy školení můžeme nabídnout zrychlené eLearning školení a zkoušku Foundation za výhodnou cenu.

Jsme PRINCE2 Profesionálové

Jako první v České republice máme certifikát PRINCE2 PROFESSIONAL, který dokazuje, že metodiku ovládáme nejen teoreticky, ale i prakticky.

>>>

Novinky

PRINCE2 manuál


Připravili jsme pro Vás druhé vydání dvojjazyč- ného manuálu "Základy metody projektového řízení PRINCE2". Manuál přináší všechny infrormace o metodice PRINCE2 a je vhodný i na školení PRINCE2 Foundation.

Číst víc