X
OPRAVDU CHCETE ODEJÍT?
Máte jakékoli otázky z oblasti školení a certifikace Projektového řízení
Pravidelně budeme pro vás vysílat bezplatné Webinaře na různá témata na kterých budete moci klást jakékoliv otázky. Kromě toho realizujeme i školení PRINCE2 formou webinářů.
Odpovíme na vaše otázky



Hledat ve videích


video kategorie >> Řízení dodávky produktu >> Řízení dodávky produktů - shrnutí

Řízení dodávky produktů - shrnutí

Řízení dodávky produktů (Managing Product Delivery)
Účel:

Řízení dodávky produktu formalizuje i řízení vazeb mezi Projektovým manažerem a Vedoucím týmu, když akceptují, vykonávají a dodávají práci.

Vedoucí týmu je buď interní nebo externí pro projekt a koordinuje přípravu jednoho nebo více produktů v Balíku práce.

Cíl:

Cílem je přeměnit plány na dodané produkty pro projekt. Aby toho bylo dosaženo:

  • Práce může probíhat pouze tehdy, pokud je schválena.
  • Vedoucí týmu a tým musí jasně vědět, co se má vyprodukovat s příslušným úsilím, náklady a časem.
  • Informace o progresu se zasílají projektovému manažerovi v pravidelných dohodnutých intervalech.

Balík práce (Work Package) je spouštěčem od Projektového manažera k týmu, aby se zrealizovala určitá práce v rámci etapy. Nemůže se dělat, aniž byla schválena. Schvalování Balíků práce je zvláště užitečné, pokud jde o externí dodavatele. Může to být formální - dokonce právní smlouvy - nebo neformální - pouze ústní dohody.

Řízení dodávky produktu spouští schválením etapy Projektový výbor (Project Board) a Projektový manažer zase spustí práci, aby se připravili produkty.

Aktivity

Akceptovat Balík práce - Vedoucí týmu akceptuje (přijme) Balík práce, který mu předává (autorizuje) Projektový manažer na základě vzájemné dohody. Balík práce obsahuje Popis produktu (který se má vyrobit), požadavky na reportování a podávání Zpráv o stavu balíku práce (Strategie řízení komunikace), způsob dosažení požadované kvality a předání produktu (Strategie řízení kvality), řešení problémů a změn a udržování konfigurací - verzí v Pracovním balíčku (Strategie řízení konfigurací), přístup k rizikům Balíku úráce (Strategie řízení rizik).

Zrealizovat Balík práce - Vedoucí týmu se svým týmem začne vytvářet produkt. Přitom je třeba neustále kontrolovat kvalitu vyráběného produktu (zabudovaná kvalita) a podávat Zprávy o stavu balíku práce Projektovému manažerovi. Zpráva o stavu balíku práce obsahuje vyhodnocení práce od předchozí zprávy a předpověď pro následující období.

Dodat ukončený Balík práce - tato aktivita představuje realizování techniky posouzení kvality a získání schválení produktu. Vedoucí týmu vrací Projektovému manažerovi Balík práce, který představuje už jen dokumentaci o tom, že produkt byl předán a schválen. Zároveň je třeba zkontrolovat Registr kvality a záznam o konfigurační položce, zda byl vyroben produkt správně a zaznamenán.
Řízení dodávky ve stručnosti zahrnuje převzetí požadavků na vytvoření produktu od Projektového manažera, monitorování tvorby produktu a závěrečné předání.

[removed][removed] [removed][removed] [removed]// <![CDATA[ var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s[removed].insertBefore(c, s);})(); // ]]>[removed] [removed][removed] [removed][removed]

 

 

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit.


Bezplatný webinář

Rychlé informace

Školení přes webináře

Jako první v České republice realizujeme školení PRINCE2 pře webináře. Realizujte školení z domova za bezkonkurenční cenu už dnes!

Exam Plus - zkouška Foundation

Zájemcům, kteří nemají čas účastnit se prezenční nebo webinárovej formy školení můžeme nabídnout zrychlené eLearning školení a zkoušku Foundation za výhodnou cenu.

Jsme PRINCE2 Profesionálové

Jako první v České republice máme certifikát PRINCE2 PROFESSIONAL, který dokazuje, že metodiku ovládáme nejen teoreticky, ale i prakticky.

>>>

Novinky

PRINCE2 manuál


Připravili jsme pro Vás druhé vydání dvojjazyč- ného manuálu "Základy metody projektového řízení PRINCE2". Manuál přináší všechny infrormace o metodice PRINCE2 a je vhodný i na školení PRINCE2 Foundation.

Číst víc