X
OPRAVDU CHCETE ODEJÍT?
Máte jakékoli otázky z oblasti školení a certifikace Projektového řízení
Pravidelně budeme pro vás vysílat bezplatné Webinaře na různá témata na kterých budete moci klást jakékoliv otázky. Kromě toho realizujeme i školení PRINCE2 formou webinářů.
Odpovíme na vaše otázky



Hledat ve videích


video kategorie >> Organizace >> Organizace - shrnutí

Organizace - shrnutí

Účel Všechny projekty potřebují definovanou organizační strukturu, která sjednocuje účastníky projektu pro společné cíle projektu. Umožňuje to také efektivní rozhodování, řízení projektu a komunikaci. Už jsme mluvili o projektu a projektovém řízení. Projekt je ve své povaze dočasnou organizací, která se vytvořila za účelem dosažení jednoho nebo více produktů v souladu se schváleným Obchodním případem (Business Case). PRINCE2® je flexibilní a organizační struktura to dokazuje tím, že je schopna spojovat, sdílet nebo rozdělovat role podle potřeb projektu. V každém projektu existují čtyři roviny organizační struktury a znamenají, že projekt se může řídit na základě výjimky, s jasným rozhodováním a úrovněmi autority. Podnik - strategie organizace, v jejímž rámci se projekt realizuje. Může zahrnovat programy vytvořené na poskytnutí širších přínosů. Tato úroveň je nad řídícím týmem projektu a není součástí samotného řízení projektu. Projektový manažer – Projektový výbor (Řídící výbor projektu) deleguje každodenní řízení projektu na Projektového manažera. Zaměřuje se zejména na každodenní informování a koordinaci, aby se zajistilo, že projekt je realizován včas, v rámci dohodnutých nákladů a kvalitě, v rámci autority poskytnuté Projektovým výborem. Podnikové nebo programové řízení iniciuje projekt a definuje celkové omezení a tolerance. Projektový tým (Řídící tým projektu - další tři roviny) pak projekt řídí a realizuje. Uživatelé musí mít vstupy, protože budou používat výstupy z projektu a dodávat přínosy z výsledků. Dodavatelé musí mít vstupy, protože musí být schopni dodat, co se vyžaduje. Organizace musí mít vstupy, aby se zajistilo splnění jejích potřeb a aby to bylo cenově přístupné. 1. Sponzor projektu ( Executive) - odpovídá za projekt 3. Hlavní dodavatel (Senior Supplier) - hájí zájmy dodavatelů projektových produktů 4. Projektový dohled (Project Assurance)  - delegována role od Sponzora, Hlavního dodavatele a Hlavního uživatele. Jejím úkolem je kontrolovat projekt a Projektového manažera a zároveň radit Projektovému manažerovi hlavně při řešení problémů a eskalování do Projektového výboru. 5. Změnová komise (Change Authority) - je jmenována v projektech, kde se předpokládá mnoho změn. Obvykle disponuje rozpočtem pro změnu. 7. Podpora projektu  (Project Support) - pomáhá Projektovému manažerovi s udržováním projektové dokumentace, hlavně s řízením konfigurací (verzí produktů) 8. Vedoucí týmu (Team Manager) - řídí tým, je zodpovědný za dodávku produktu.   [removed][removed] [removed][removed] [removed]// [removed] [removed][removed]

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit.


Bezplatný webinář

Rychlé informace

Školení přes webináře

Jako první v České republice realizujeme školení PRINCE2 pře webináře. Realizujte školení z domova za bezkonkurenční cenu už dnes!

Exam Plus - zkouška Foundation

Zájemcům, kteří nemají čas účastnit se prezenční nebo webinárovej formy školení můžeme nabídnout zrychlené eLearning školení a zkoušku Foundation za výhodnou cenu.

Jsme PRINCE2 Profesionálové

Jako první v České republice máme certifikát PRINCE2 PROFESSIONAL, který dokazuje, že metodiku ovládáme nejen teoreticky, ale i prakticky.

>>>

Novinky

PRINCE2 manuál


Připravili jsme pro Vás druhé vydání dvojjazyč- ného manuálu "Základy metody projektového řízení PRINCE2". Manuál přináší všechny infrormace o metodice PRINCE2 a je vhodný i na školení PRINCE2 Foundation.

Číst víc