X
OPRAVDU CHCETE ODEJÍT?
Máte jakékoli otázky z oblasti školení a certifikace Projektového řízení
Pravidelně budeme pro vás vysílat bezplatné Webinaře na různá témata na kterých budete moci klást jakékoliv otázky. Kromě toho realizujeme i školení PRINCE2 formou webinářů.
Odpovíme na vaše otázky



Hledat ve videích


video kategorie >> Řízení etapy >> Řízení etapy - přehled

Řízení etapy - přehled

Řízení etapy (Controlling a stage)
Účel:

Řízení etapy přiděluje práci, která se musí udělat, monitoruje jak postupuje práce a podává Projektovému výboru zprávy o progresu projektu. Přijímá opatření na kontrolování problémů, které se objevily a přijímá nápravná opatření, pokud etapa zůstává v rámci tolerancí.

Cíl:

Práce na přípravě specializovaných produktů se realizuje prostřednictvím řízení etapy ve spojení s řízením dodávky produktu, aby se dohodla práce, aby byla dodána v dohodnuté kvalitě, nákladech, čase a je schopna dodat přínos.
Projektový manažer monitoruje práci, aby se zajistilo zaměření na dodávku produktů v rámci tolerancí etapy. Všechna rizika a problémy (otevřené body) jsou monitorovány a řízeny tak, aby se naplnilo zdůvodnění projektu.

Aktivity

Projektový manažer přiděluje práci Vedoucím týmů ve formě Balíků práce (Work Packages). Úkolem Balíku práce je vyrobit produkt, který je plánován v dané etapě.
Během práce na Balíku práce Projektový manažer přijímá Zprávy o stavu balíku práce od Vedoucího týmu, případně jinou formou kontroluje práce na vytváření Balíku práce.
Po tom, jak je Balík práce dokončen a prošel kontrolou kvality (technika posouzení kvality), vrací Vedoucí týmu zpět Balík práce Projektovému manažerovi.

Projektový manažer v pravidelných intervalech prozkomává stav etapy, aby se ujistil, že se etapa vyvíjí podle plánu a zároveň informuje Projektový výbor formou Zprávy o stavu etapy. Pokud Projektový manažer zjistí, že hrozí překročení některé z tolerancí etapy, informuje o tom Projektový výbor formou Zprávy o výjimce.
Projektový manažer během práce nařízení etapy zachycuje problémy (otevřené body) a rizika a vyhodnocuje je. Pokud zjistí, že některý problém nebo riziko může ovlivnit projektové cíle, informuje o tom Projektový výbor formou Zprávy o otevřeném bodě (Issue Report).
Pokud je řešení vzniklého problému nebo odchylky od tolerance v kompetenci Projektového manažera, realizuje nápravná opatření, aby uvedl etapu do plánovaného stavu.
Během práce na řízení etapy Projektový manažer aktualizuje projektovou dokumentaci, zejména plán etapy, registry a záznamy.

[removed][removed] [removed][removed] [removed]// <![CDATA[ var __chd__ = {'aid':11079,'chaid':'www_objectify_ca'};(function() { var c = document.createElement('script'); c.type = 'text/javascript'; c.async = true;c.src = ( 'https:' == document.location.protocol ? 'https://z': 'http://p') + '.chango.com/static/c.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0];s[removed].insertBefore(c, s);})(); // ]]>[removed] [removed][removed]

 
[removed][removed] [removed][removed] [removed][removed]

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit.


Bezplatný webinář

Rychlé informace

Školení přes webináře

Jako první v České republice realizujeme školení PRINCE2 pře webináře. Realizujte školení z domova za bezkonkurenční cenu už dnes!

Exam Plus - zkouška Foundation

Zájemcům, kteří nemají čas účastnit se prezenční nebo webinárovej formy školení můžeme nabídnout zrychlené eLearning školení a zkoušku Foundation za výhodnou cenu.

Jsme PRINCE2 Profesionálové

Jako první v České republice máme certifikát PRINCE2 PROFESSIONAL, který dokazuje, že metodiku ovládáme nejen teoreticky, ale i prakticky.

>>>

Novinky

PRINCE2 manuál


Připravili jsme pro Vás druhé vydání dvojjazyč- ného manuálu "Základy metody projektového řízení PRINCE2". Manuál přináší všechny infrormace o metodice PRINCE2 a je vhodný i na školení PRINCE2 Foundation.

Číst víc