X
OPRAVDU CHCETE ODEJÍT?
Máte jakékoli otázky z oblasti školení a certifikace Projektového řízení
Pravidelně budeme pro vás vysílat bezplatné Webinaře na různá témata na kterých budete moci klást jakékoliv otázky. Kromě toho realizujeme i školení PRINCE2 formou webinářů.
Odpovíme na vaše otázky



Hledat ve videích


video kategorie >> Směrování projektu >> Směrování projektu - kompletní

Směrování projektu - kompletní

Schválení nastavení Schválení nastavení projektu mohou provést buď na formálním setkání nebo méně formálně. Projektový dohled může prozkoumat a poskytnout Projektovému výboru dostatek informací. Projektový výbor přezkoumá Chartu projektu včetně přístupu k projektu a projektovému týmu. Popis produktu projektu a Náčrt obchodního případu se rovněž přezkoumá, aby se umožnilo Projektovému výboru rozhodnout, zda je projekt životaschopný a zda se vyplatí pokračovat do etapy nastavení projektu a bude se vyžadovat relevantní podpora. Schválení projektu Kromě toho se zkontrolují metody monitorování a řízení projektu spolu se strategiemi pro řízení každého aspektu projektu. Zde se může znovu zapojit Projektový dohled, který pomůže Projektovému výboru prozkoumat dokumentaci. Schválení plánu etapy nebo výjimky Pokud je etapa ve výjimce, Projektový výbor se může rozhodnout, požádat o Plán výjimky, který nahradí Plán etapy. Pokud se tak stane, stejná aktivita se bude realizovat pro Plán výjimky, jak by se realizovala pro Plán etapy. Pokud výjimka ovlivňuje celý Plán projektu, pak si to bude vyžadovat eskalaci na úroveň podnikového nebo programového řízení. Když se schválí Plán výjimky, stane se novou základnou (baseline) pro etapu nebo projekt. Kromě toho se překontroluje plán další etapy, zda je realistický a ujistí, zda je Plán projektu stále platný a dosažitelný. Pokud je, pak se přidělí zdroje na jeho realizaci.  Poskytování Ad-hoc pokynů Pokyny Ad-hoc umožňují jednomu nebo více členům Projektového výboru poskytovat takové poradenství. Může to vzniknout na základě něčeho, co jim bylo posláno ve formě zprávy nebo požadavku, nebo prostě Projektový manažer chce vědět jejich názor na určitý aspekt projektu, který může být kontroverzní, nebo potřebuje slyšet strategičtější názor.  Rozhodnutí vzniklé z pokynů Ad-hoc musí být projednány s příslušnými členy Projektového výboru, jakož i s Projektovým manažerem. Pokud projekt dodal již všechny produkty, nebo pokud již nemůže přinášet další přínosy, musí se ukončit. Projektový výbor musí zkontrolovat, zda byly cíle splněny, a pokud nebyly, proč se to stalo. Rovněž musí zkontrolovat odchylky od dohodnutého směrování. Projektový výbor přezkoumá původní Dokumentaci o nastavení projektu a veškeré změny, které se během projektu schválili. Také se musí ujistit, že veškeré následné aktivity jsou přiděleny vhodným skupinám, které převzaly zodpovědnost za ně. Musí se odsouhlasit Plán revize přínosů, aby se zachytily správní opatření, která umožní validovat očekávané přínosy a přenos odpovědnosti na podnik.  

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit.


Bezplatný webinář

Rychlé informace

Školení přes webináře

Jako první v České republice realizujeme školení PRINCE2 pře webináře. Realizujte školení z domova za bezkonkurenční cenu už dnes!

Exam Plus - zkouška Foundation

Zájemcům, kteří nemají čas účastnit se prezenční nebo webinárovej formy školení můžeme nabídnout zrychlené eLearning školení a zkoušku Foundation za výhodnou cenu.

Jsme PRINCE2 Profesionálové

Jako první v České republice máme certifikát PRINCE2 PROFESSIONAL, který dokazuje, že metodiku ovládáme nejen teoreticky, ale i prakticky.

>>>

Novinky

PRINCE2 manuál


Připravili jsme pro Vás druhé vydání dvojjazyč- ného manuálu "Základy metody projektového řízení PRINCE2". Manuál přináší všechny infrormace o metodice PRINCE2 a je vhodný i na školení PRINCE2 Foundation.

Číst víc