X
OPRAVDU CHCETE ODEJÍT?
Máte jakékoli otázky z oblasti školení a certifikace Projektového řízení
Pravidelně budeme pro vás vysílat bezplatné Webinaře na různá témata na kterých budete moci klást jakékoliv otázky. Kromě toho realizujeme i školení PRINCE2 formou webinářů.
Odpovíme na vaše otázky



Hledat ve videích


video kategorie >> Zahájení projektu >> Zahájení projektu - shrnutí

Zahájení projektu - shrnutí

Účel Účelem předprojektové přípravy je poskytnout Projektovému výboru (Project Board) základní informace, aby se mohl rozhodnout, zda je projekt životaschopný a zda se ho vyplatí realizovat. Pokud ano, pak bude schopen projekt podpořit. Poskytuje základ pro podrobné plánování, které se má realizovat v rámci Nastavení projektu.Cíle Proces Zahájení projektu má několik cílů, z nichž největšími jsou: zajistit, aby se zbytečně nemrhalo časem na nastavení projektu a zajistilo se, že existuje zdůvodnění opodstatněnosti projektu. Aby se to dalo udělat, je třeba mít dostatek informaci o rozsahu projektu (v Chartě projektu - Project Brief). Musí se rozhodnout o přístupu k projektu (součást Charty projektu). Vyžaduje se, aby byla stanovena autorita, která bude realizovat Nastavení projektu a která bude mít k dispozici dostatek zdrojů na realizaci. Konečným cílem Zahájení projektu je, aby byla připravena etapa Nastavení projektu. Které aktivity představuje Zahájení projektu? Jmenování Sponzora projektu (Executive), aby bylo zaručeno vlastnictví projektu. Jmenování se realizuje současně s udělením Mandátu projektu nebo je jeho obsahem. Jmenování Projektového manažera - může být součástí mandátu nebo ho jmenuje Sponzor projektu, aby mohl Projektový manažer začít připravovat projektovou dokumentaci. Vytvoření Deníku projektu (Daily log) a Přehledu získaných poznatků (Lessons Log). Vytvoření organizační struktury a navržení projektového týmu Definování zákazníkových očekávání kvality a akceptačních kritérií Vytvoření přístupu k projektu (Project Approach) Definování projektu a vytvoření Charty projektu Vytvoření Rámcového Obchodního případu Naplánování etapy nastavení projektu   [removed][removed] [removed][removed] [removed]// [removed] [removed][removed]

Komentáře

Pro přidávání komentářů se musíte přihlásit.


Bezplatný webinář

Rychlé informace

Školení přes webináře

Jako první v České republice realizujeme školení PRINCE2 pře webináře. Realizujte školení z domova za bezkonkurenční cenu už dnes!

Exam Plus - zkouška Foundation

Zájemcům, kteří nemají čas účastnit se prezenční nebo webinárovej formy školení můžeme nabídnout zrychlené eLearning školení a zkoušku Foundation za výhodnou cenu.

Jsme PRINCE2 Profesionálové

Jako první v České republice máme certifikát PRINCE2 PROFESSIONAL, který dokazuje, že metodiku ovládáme nejen teoreticky, ale i prakticky.

>>>

Novinky

PRINCE2 manuál


Připravili jsme pro Vás druhé vydání dvojjazyč- ného manuálu "Základy metody projektového řízení PRINCE2". Manuál přináší všechny infrormace o metodice PRINCE2 a je vhodný i na školení PRINCE2 Foundation.

Číst víc